Sajtóközlemény

 

Uniós támogatás segítségével újítatják fel a Budapest XVI kerületében található Rimóczi Csarnokot


RIMO Rimóczi és Fia Alkatrészgyár Korlátolt Felelősségű Egyéni Cég pályázatot nyújtott be 2010. júniusban a KEOP-5.3.0/A/09 kódszámú „Épületenergetikai fejlesztések és közvilágítás korszerűsítése” című felhívásra. A fejlesztés – a Közreműködő Szervezet jóváhagyásával, 104 247 488,- Ft-ért valósul meg, uniós és állami támogatás segítségével.

Az uniós pályázattal megvalósuló beruházás teljes neve: Rimóczi csarnok épületenergetikai fejlesztései, kódszáma: KEOP-5.3.0/A/09-2010-0323

A projekt összköltsége 148 924 983,- Forint, ebből a támogatás összege 104 247 488,- Forintot tett ki.

A korszerűsítendő ipari csarnoképület Budapest XVI. kerületében található, a nagyforgalmú Veres Péter úttal első párhuzamos utca végén, egy ipartelepen. A csarnok az 1930-as években épült, a csarnoképület épületenergetikai fejlesztésére – épületszerkezeteinek, nyílászáróinak, gépészeti berendezéseinek állapota miatti – nagy hővesztesége és energiafelhasználása miatt kerül sor.

A pályázatot a KEOP-2009-5.3.0/A pályázati konstrukcióban a komplex, több energiahatékonyság-növelési tevékenységet magába foglaló beruházás (sugárzó fűtés kialakítása utólagos külső hőszigeteléssel, nyílászáró kialakítással) keretében nyújtották be.

A tervezett felújítás során a homlokzati falat, a lapos tetőt, a shed tetőt, valamint a magastetős épületrész padlásfödémét az előírt hőátbocsátási értékeknek megfelelően hőszigetelik. A homlokzati nyílászárókat szintén az előírt hőátbocsátási értékeknek megfelelően cserélik. A több, mint 20 éves hőlégbefúvók cseréje történik meg korszerű magas hatásfokú sugárzó fűtésekre, mellyel elérik azt is, hogy a csarnokban a hőfokgradiens egyenletessé váljon. Az ideiglenesen használt raktárhelyiségekben, irodákban a kényszerűségből használt villamosberendezéseket kondenzációs gázkazánokkal fűtött szabályozott radiátoros fűtésre cserélik. A csarnoknál hővisszanyerős gépi szellőzést valósítanak meg, mellyel a technológiához szükséges légcserét biztosítják. A vizesblokkokban kisteljesítményű elektromos sugárzó fűtő készülékeket helyeznek el, amelyek üzemidőn kívül fagymentesítést, üzemidőben pedig a kívánt hőmérséklet elérését biztosítják.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Kapcsolat:

Név: RIMO Rimóczi és Fia Alkatrészgyár Korlátolt Felelősségű Egyéni Cég

Cím: 1164 Budapest Csókakő utca 35

Telefon: +361 400 2148, +361 400 2147

Fax: +361 400 2149

E-mail: rimokft@t-online.hu

 

 

 

 

Motor: WordPress | Sablon: NewWPThemes | Fordítás: PagonyMedia